Πολλαπλασιασμένη αθλιότητα

Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα βασιλεύει η ίδια αθλιότητα που βασίλευε και πριν την κρίση, αποθρασυνόμενη, αναγεννημένη, πιο αρπακτική, πιο άξεστη, πιο αναίσχυντη, πιο χυδαία.

Κυβερνούν τα ίδια κόμματα και οι ίδιοι άνθρωποι που κυβερνούν τα τελευταία τριάντα χρόνια, οι κύριοι υπεύθυνoι της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Κυβερνούν ξανά, τοποθετώντας σε θέσεις ισχύος τους ακόμα χειρότερους, τους πιο στυγνούς, κοινούς απατεώνες και γνωστούς φασίστες, αναβαπτισμένους μέσα στον θόρυβο της εσχατολογίας περί εθνικής σωτηρίας, σε ένα μπερδεμένο τοπίο βαθιάς καταστροφής.

Η Ευρώπη, στην πιο αποκρουστική της μορφή, μπορεί να συνδιαλέγεται πια μόνο με τα πιο επαρχιώτικα και αναχρονιστικά στοιχεία της χώρας, με τους ανθρωπολογικούς τύπους-καρικατούρες που πάντα οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι πρώτοι λοιδορούσαν σε άλλες εποχές, κάνοντας το βολικό για την υπεροψία τους λάθος να τους ταυτίζουν με το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Υπερασπίζονται τώρα τους αθλιότερους και όσα κάνουν, γιατί αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να διατηρήσουν τη χώρα κάτω από την ιδεολογική, πολιτική και οικονομική ηγεμονία των πιο άθλιων στοιχείων της Ευρώπης, μιας Ευρώπης των βιομηχανιών, των τραπεζιτών, των γηραλέων συντηρητικών πολιτικών, και μιας προνομιούχας γραφειοκρατικής τάξης στις Βρυξέλλες και αλλού στην κεντρική Ευρώπη, που απαρτίζουν τη νεκροζώντανη μορφή της.

Καθεστωτικά ανθρωπάρια, υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι, χρήσιμοι ηλίθιοι και αναλώσιμοι, ουρλιάζουν σε στημένες εκπομπές τηλεοπτικών καναλιών – που στηρίζουν την αθλιότητα με φανατισμό και σχεδιασμό, σε πόλεμο με την κοινωνία καθώς διακυβεύεται η ίδια τους η ύπαρξη, με σκοπό να αποχαυνώσουν έναν κουρασμένο και τρομοκρατημένο πληθυσμό (ποιός τα περίμενε όλα αυτά άραγε;) – με κάθε ευκαιρία ενάντια στην παραμικρή διαφωνία, σε μια άνευ προηγουμένου παράσταση μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού, ώστε να καλύψουν τον παραλογισμό και τα εγκλήματα τους. Ντόπιοι ολιγάρχες καρπώνονται όλο και περισσότερα μέσα στο χάος που προκαλούν οι φανατικοί του σαμαρά και των απατεώνων του, διαλύοντας κάθε έννοια ορθού λόγου, αλήθειας, δικαιοσύνης, και φιλελευθερισμού ακόμα.

Σε στημένες συγκυρίες, μπανάλ και απόλυτα προβλέψιμες παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, με τη στήριξη όσων φανερά δουλεύουν για ανώτερα από τους ίδιους, ιδιοτελή συμφέροντα, εκφράζοντας ισχύ μόνο στους ανήμπορους. Κύρηξαν τάχα επιτυχίες με ανόητες εκφράσεις που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν (πρωτογενές πλεόνασμα και παρόμοιες ευφάνταστες ανοησίες των οικονομιστών) πριν από τις εκλογές, και βρυκόλακες της τρόικας – και από κοντά τέρατα σα τη μέρκελ – που αδιαφορούν για το λαό της χώρας μας, ανακοινώνουν στήριξη στην κουστωδία τους. Πολλοί θα το χάψουν, έστω και αν η πραγματικότητα διαψεύδει όλα τα γελοία αυτά ψέμματα.

Οι γκάνγκστερ του διεθνούς κεφαλαίου (ΔΝΤ, ΕΚΤ κτλ), μπορούν να συνσταυλίζονται μόνο με τους πιο άθλιους, άθλιοί όντας και οι ίδιοι, οι άθλιοι να διοικούν τα πάντα δίχως να λογοδοτούν, δίχως να τιμωρούνται. Αυτοί που με επαρχιώτικη έπαρση επαίρονται ότι εκπροσωπούν τάχα την Ευρώπη στο εσωτερικό της χώρας, είναι ότι πιο τριτοκοσμικό έχει να επιδείξει η χώρα. Οι έννοιες πέφτουν και ακυρώνονται βροχή σα προπαγάνδα, σε ένα αέναο παιχνίδι εντυπώσεων, αλλεπάλληλων σοκ, έχοντας χάσει τη σημασία τους. Τι σημαίνει άραγε Ευρώπη, όταν ξεστομίζεται σα βρισιά, στις άναρθρες κραυγές κάποιου ‘άδωνι’ γεωργιάδη, γνωστού αρριβίστα και φασίστα; Τι σημαίνει άραγε πατρίδα, όταν όλα ξεπουλιούνται με τους χειρότερους όρους ανεπιστρεπτί, όταν οι κάτοικοι μεταναστεύουν, μαθαίνουν να μισούν, πεθαίνουν, όταν η χώρα γίνεται αποκρουστική;

Αυτή όμως είναι η αποκρουστική όψη της Ευρώπης, η Ευρώπη του κεφαλαίου, του φασισμού, της παρηκμασμένης μπουρζουαζίας, της συντήρησης, του θανάτου. Κάποιοι από εμάς ξέρουμε όμως και την Ευρώπη των δικαιωμάτων, των επαναστάσεων, της τέχνης, της αλληλεγγύης. Και θα πολεμήσουμε γι’ αυτήν ενάντια στο μηδενισμό και στο σκότος των φασιστών και των ζόμπι του κεφαλαίου. Στην πραγματικότητα, όπως οι ναζί πριν από αυτούς, θέλουν να σβήσουν το έτος 1789 που εξάλλου έμεινε ημιτελές, όπως και το 1871 ή το 1968. Nα μην τους περάσει.

Μερικά δείγματα κάποιων που αυτοπλασάρονται ως ντόπιοι ‘ευρωπαίοι’ (τίποτα δεν έχει αλλάξει, τα ίδια προς το χειρότερο):

ταμήλος: http://www.trikaladay.gr/newsArticle.aspx?ID=15353&UICulture=el-GR

γεωργιάδης σήμερα, εκτός ελέγχου μην αντέχοντας τη διαφωνία, γνήσιος φασίστας:

http://www.youtube.com/watch?v=2THVstmFrCo

όπως τον ξέρουμε κι από τη τρύπα που ξεπήδησε, την ιδιωτική τηλεόραση στα χειρότερα της, με τον ίδιο στο ρόλο του πραγματικού του επαγγέλματος: του τηλεπλασιέ αντισημιτικών, φασιστικών βιβλίων:

http://www.youtube.com/watch?v=nPFulDvwCAE

“Διεκδικήστε ένα ψυγειοκαταψύκτη”

ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα της φασίζουσας κυβερνητικής/νεοφιλελεύθερης μισαλλοδοξίας: κάποιος νεοδημοκράτης ονόματι ντινόπουλος να δίνει ρεσιτάλ χυδαιότητας (που αλλού;) στην τηλεόραση:


Ας κρατήσουμε την εικόνα του τρελού στην ταινία 1900 του Μπερτολούτσι: του τρελού πλάνητα που παίρνει την ευθύνη για το φασιστικό έγκλημα (τη δολοφονία ενός παιδιού από τον φουσκωμένο από εξουσία, μελανοχίτωνα), που οι μελανοχίτωνες πάνε να φορτώσουν στον εργάτη.
Αφού ξανασυνατηθούν με τον εργάτη που έσωσε, κι εκείνος τον ευχαριστήσει, όσο ο τρελός απομακρύνεται σε ένα χλωμό σκηνικό, που θυμίζει κατάδυση σε μια παρατεταμένη νύχτα, του φωνάζει ρητορικά:

1900

“Που είναι ο σοσιαλισμός;”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s