Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: ένας Τζων Γουέιν της εποχής μας;

 

Τα τελευταία χρόνια, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναδεικνύει ένα προφίλ στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν. Οι περιστάσεις ωστόσο επιβάλλουν κάτι τέτοιο, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί άλλο να περιμένει, και η σωτηρία της πατρίδος χρειάζεται -όπως άλλοτε- ήρωες.

Ο άλλοτε νέος της εποχής μας, ένας πολλά υποσχόμενος ανανεωτής του πολιτικού μας συστήματος, ένας άνθρωπος με προβληματισμούς, δίχως της αγκυλώσεις που ίσως να χαρακτήριζαν κάποια παλιότερα μέλη της παράταξης του, έρχεται σήμερα σε νευραλγικό υπουργικό πόστο, να δράσει για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ορθοδοξία. Κυρίως, να δράσει για τη νέα γενιά στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται κοντά και να ακολουθεί τις συνήθειες της.

Ας το δούμε καθαρά, πέρα από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος – που άλλωστε μας έφεραν εδώ: ο Μιλτιάδης συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για να αναδειχτεί σε έναν στιβαρό πολιτικό άνδρα, εφάμιλλο σε προσφορά και πυγμή, όχι μόνο του αείμνηστου πατρός του, Ιωάννη  Βαρβιτσιώτη, μα και – τηρουμένων των ιστορικών και πολιτισμικών αναλογιών – εφάμιλλου προσωπικοτήτων του διεθνούς βεληνεκούς, που πια πέρασαν στο πάνθεον της ιστοριάς, του επιπέδου ενός Ρόναλτ Ρέηγκαν ή και ενός Τζον Γουέιν – της Ελλάδος. Άνθρωποι που είχαν εμπνεύσει τους σύγκαιρους τους σε σταυροφορίες κατά της μάστιγας του κομμουνισμού, των ναρκωτικών, του χιπισμού, της ανηθικότητας. Άνθρωποι που έσφιξαν τα λουριά της χώρας τους σε ώρες κρίσιμες, άνθρωποι που ενέπνευσαν πολλούς (όπως και ο Μιλτιάδης), άνθρωποι που έδωσαν το παγκόσμιο παράδειγμα.

Ο Μιλτιάδης έχει και τα γονίδια και την καταγωγή. Επιπλέον, οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του φαίνεται πως γνωρίζουν καλά τα δυνατά του σημεία. Του υποδεικνύουν πως να φαίνεται πιο αρρενωπός, αποφασιστικός, σκληρός. Όχι (μόνο) να είναι μα να δείχνει αποφασιστικός, κάθε φορά που ο φακός θα τον γυρεύει. Τέλος στα αυθόρμητα χαμόγελα, εκείνα που άφηναν εκτεθειμένη την πάνω οδοντοστοιχία, να πετάγεται μονάχη της έξω από το στόμα, σε βάρος του σιαγόνος, κάνοντας τον υπουργό να μοιάζει με χάφτα, με τερατόδοντο. Τέλος και στις εκφράσεις φιλαυτίας, που προσδίδουν στο βλέμμα του υπουργού ένα ύφος απλανές, ημιυπνηλίας, που τον κάνει να μοιάζει με βοοειδές.

Μέχρι να σωθεί η χώρα, το ύφος θα είναι στοχαστικό και αποφασιστικό, ή δε θα είναι τίποτα.

 μιλκοσ

Τέρμα επίσης στις άλλοτε ρηξικελευθες δηλώσεις, που θύμιζαν Βολταίρο και γαλλικό διαφωτισμό. Τέρμα και οι δηλώσεις που αφορούσαν, παλιές και τωρινές, συνήθειες της νεολαίας, ή ζητήματα που αφορούν την ποπ κουλτούρα (την τόσο προσφιλή σε έναν παλιό εκπρόσωπο και νυν φίλο της νέας γενιάς):

Η κατάσταση επιβάλλει να είναι αμείλικτος.

  untitled2

Η ιστορία θα τον κρίνει. Ελπίζουμε ότι το παιδί αυτό θα τα καταφέρει και θα πάει μπροστά. Δεν θα προδώσει τους αγώνες του πατέρα του και της παράταξης του.

Μέχρι τότε, ακολουθείστε τον στο twitter

1609821_572709766149000_187871754_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s